Egyedi konyhabútor tervezés és gyártás

Ahhoz, hogy a konyha egy kellemes hely legyen, ahol jó főzni, ahol jól érezzük magunkat, szükséges egy praktikus, könnyen használható konyhabútor.

Az ilyen konyhabútort bizony aprólékosan meg kell tervezni. A konyhabútor tervezésekor néhány kérdést meg kell válaszolnunk magunknak is.

Milyen gyakran szeretnénk főzni? Örömet okoz-e a főzés, vagy szeretnénk inkább mihamarabb túlesni rajta?

Hány személy részére főzünk rendszeresen a konyhában? Milyen gyakran szoktunk vásárolni a konyhába?

A konyhabútort milyen háztartási gépekkel szeretnénk felszerelni? Tervezzük-e szelektíven gyűjteni a konyhában keletkező hulladékot?

Friss vagy mirelit zöldséget használunk inkább? A legtöbbet főző személy jobb vagy balkezes?

Mekkora hűtőszekrényre lesz szükségünk? Lesz-e borhűtő?

Milyen gyakran főzünk több fogásos ebédet, vacsorát? Mi a véleményünk a mosogatógépről?

Engedje szabadjára fantáziáját, álmodja meg saját konyhabútorát, és mi megvalósítjuk azt. Legyen az modern, vagy klasszikus konyhabútor.

Az egyedi konyhabútor gyártás és tervezés előtt több fontos dolgot is érdemes fontolóra venni. Át kell gondolni, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve konyhája, annak megfelelően kell kiválasztani az alapanyagokat. Egy fényes munkalap kényesebb, mint egy matt.

A konyhabútor kiegészítők kiválasztása is nagyon fontos.

A vízzáró a falnál, és a lábazaton. A sarok elemnél el kell dönteni, hogy a hely kihasználást választjuk, vagy a könnyebb hozzáférhetőséget vesszük figyelembe, erre valók a kifordítható szerelvények. A mély fiókok jobban áttekinthetők. Most essen egy pár szó a konyha megvilágításáról is.

Nagyon fontos a munkalap helyes megvilágítása, de a hangulatvilágításról se felejtkezünk meg, mely meghitté teszi otthonunkat.